Eperszörp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg eper ( pucolva, mosva, darabolva )
  • 1 kg cukor vagy 70 ml folyékony édesítő
  • 1 l forró víz
  • 1 tasak citromsav (10 g)
  • 1 tasak dzsemfix extra 2:1 (25 g)

Elkészítése:

Az epreket megpucoljuk, megmossuk és lecsöpögtetve kimérünk belőle 1 kilónyit. Egy nagyobb edénybe tesszük és leöntjük a forrásban lévő vízzel, majd kb 20 percig állni hagyjuk. 2 evőkanál cukorral elkeverjük a citromsavat és a dzsemfixe-et, majd az átszűrt léhez adjuk. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot.

Az egészet folytonos keverés mellett újra forraljuk,. 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot leszedhetjük. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és hűvös helyre tesszük.

Tipp:

Fagyihoz is kiváló öntet, szörpként pedig 2-3 evőkanál szörphöz 2 dl víz vagy szóda. :)