Citromfű szörp recept
Hozzávalók:
- 50 dkg citromfűlevél
- 2,5 l víz
- 2,5 kg cukor
- 2 citrom
Elkészítése:
A citromfüvet alaposan megmossuk, vastagabb száraitól megfosztjuk és egy nagy lábasba tesszük.
Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a cukrot. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a léhez adjuk. Felforraljuk, és addig kevergetjük a tűzön, míg felolvad benne a cukor.
Egy napig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük, forralunk rajta egyet és üvegekbe töltjük.
Használhatjuk szörpnek, koktélok ízesítőjeként vagy tea ízesítőjeként.
Tipp:
Gasztró ajándéknak készült a karácsonyfa alá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










