Bodzás ital recept

Hozzávalók:
- 5 nagyobb bodzavirág
- 4,5 liter víz
- 1,5 dl 100 %-os citromlé
- 25 dkg cukor, de ízlés szerint lehet több is
Elkészítése:
A bodzavirágokat lemossuk és egy nagy, 5 literes üvegbe tesszük. Erre öntjük vizet és a citromlevet, majd hozzáadjuk a cukrot.
Elkeverjük a hozzávalókat és egy egész napig hűtőben tároljuk.
A kész italt leszűrjük és ezután fogyasztható. Fogyasztáskor friss szamóca szeleteket tehetünk az italba. Mutatós és zamatos lesz tőle.
Tipp:
Citromlé helyett citrom is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »