Bodzás ital recept
Hozzávalók:
- 5 nagyobb bodzavirág
- 4,5 liter víz
- 1,5 dl 100 %-os citromlé
- 25 dkg cukor, de ízlés szerint lehet több is
Elkészítése:
A bodzavirágokat lemossuk és egy nagy, 5 literes üvegbe tesszük. Erre öntjük vizet és a citromlevet, majd hozzáadjuk a cukrot.
Elkeverjük a hozzávalókat és egy egész napig hűtőben tároljuk.
A kész italt leszűrjük és ezután fogyasztható. Fogyasztáskor friss szamóca szeleteket tehetünk az italba. Mutatós és zamatos lesz tőle.
Tipp:
Citromlé helyett citrom is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









