Bodzás ital recept
Hozzávalók:
- 5 nagyobb bodzavirág
- 4,5 liter víz
- 1,5 dl 100 %-os citromlé
- 25 dkg cukor, de ízlés szerint lehet több is
Elkészítése:
A bodzavirágokat lemossuk és egy nagy, 5 literes üvegbe tesszük. Erre öntjük vizet és a citromlevet, majd hozzáadjuk a cukrot.
Elkeverjük a hozzávalókat és egy egész napig hűtőben tároljuk.
A kész italt leszűrjük és ezután fogyasztható. Fogyasztáskor friss szamóca szeleteket tehetünk az italba. Mutatós és zamatos lesz tőle.
Tipp:
Citromlé helyett citrom is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









