Bodza ital recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- Legalább 12 bodzaernyő (ha picit több, az sem baj, annál intenzívebb)
- 60 dkg cukor
- 2-3 csapott ek. citromsav
- Lucullus befőzési tartósítószer keverék( ez elhagyható ill. helyettesíthető)
- kb. 4 l víz (ez attól függ mennyi vizet szorít ki a citrom és a bodza)
- 5 citrom
Elkészítése:
1 liter vízben szirupot főzünk a cukorból, a bodza tányérokat átnézzük, nincs-e rajtuk bogár. Kicsit átöblítjük.
Beletesszük az üvegbe a bodzát, az egyik citrom kifacsart levét és a citromsavat. A maradék citromot jól megmossuk, lekarikázzuk és azt is az üvegbe tesszük. Ha kihűlt a szirup a bodzára öntjük és a maradék hideg vízzel feltöltjük.
Lefedjük és hűvös helyen tatjuk 5 napig. Naponta átkeverjük! Az 5. napon leszűrjük üvegekbe, vagy dobozokban lefagyasztjuk.
A bodza virág és citrom, külön vagy együtt is lefagyasztható, hogy felhasználhassuk teákba, vagy süteményekbe. A bodza ital, vízzel vagy szódával hígítható szükség esetén.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.