Citrom krémlikőr recept

- 5 db citrom (vagy lime)
- 0,5 liter vodka (Tipp: a Kalinka vodka üvege tökéletesen megtisztítható, benne ajándékként adható is a likőr, mert semmiféle márka jelzés nem marad rajta.)
- 1 dl víz
- 20 dkg cukor
- 2 dl zsíros habtejszín
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
A citromokat forró víz alatt alaposan megmossuk, hogy eltávolítsuk róluk a szennyeződéseket és esetleges viaszos bevonatot. Nagyon vékonyan lereszeljük a héjukat, ügyelve arra, hogy a fehér, kesernyés rész ne kerüljön bele.
A reszelt citromhéjat jól zárható üvegbe tesszük, és felöntjük a vodkával. (Akár közvetlenül a fél literes vodkás üvegbe is tehetjük a héjat.) Azonnal gyönyörű zöld színt kap az ital. Az üveget lezárjuk, és hűtőben érleljük 1-2 napig. Időnként felrázzuk, hogy az ízek jobban kioldódjanak.
Két nap elteltével a vodkát mull lapokkal bélelt szűrőn átszűrjük, hogy eltávolítsuk belőle a citromhéjat. Közben a vízből és cukorból szirupot főzünk: a keveréket addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot szobahőmérsékletűre hűlni.
A lehűtött szirupot a leszűrt alkoholos részhez adjuk, majd beleöntjük a tejszínt, és vaníliával ízesítjük. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk. Az elkészült likőrt üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűtőben tároljuk.
Ez a frissítő, krémes citromos ital remekül illik desszertek mellé vagy önállóan fogyasztva is különleges élményt nyújt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »