Citrom krémlikőr recept

- 5 db citrom (vagy lime)
- 0,5 liter vodka (Tipp: a Kalinka vodka üvege tökéletesen megtisztítható, benne ajándékként adható is a likőr, mert semmiféle márka jelzés nem marad rajta.)
- 1 dl víz
- 20 dkg cukor
- 2 dl zsíros habtejszín
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
A citromokat forró víz alatt alaposan megmossuk, hogy eltávolítsuk róluk a szennyeződéseket és esetleges viaszos bevonatot. Nagyon vékonyan lereszeljük a héjukat, ügyelve arra, hogy a fehér, kesernyés rész ne kerüljön bele.
A reszelt citromhéjat jól zárható üvegbe tesszük, és felöntjük a vodkával. (Akár közvetlenül a fél literes vodkás üvegbe is tehetjük a héjat.) Azonnal gyönyörű zöld színt kap az ital. Az üveget lezárjuk, és hűtőben érleljük 1-2 napig. Időnként felrázzuk, hogy az ízek jobban kioldódjanak.
Két nap elteltével a vodkát mull lapokkal bélelt szűrőn átszűrjük, hogy eltávolítsuk belőle a citromhéjat. Közben a vízből és cukorból szirupot főzünk: a keveréket addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot szobahőmérsékletűre hűlni.
A lehűtött szirupot a leszűrt alkoholos részhez adjuk, majd beleöntjük a tejszínt, és vaníliával ízesítjük. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk. Az elkészült likőrt üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűtőben tároljuk.
Ez a frissítő, krémes citromos ital remekül illik desszertek mellé vagy önállóan fogyasztva is különleges élményt nyújt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »