Citrom krémlikőr recept

- 5 db citrom (vagy lime)
- 0,5 liter vodka (Tipp: a Kalinka vodka üvege tökéletesen megtisztítható, benne ajándékként adható is a likőr, mert semmiféle márka jelzés nem marad rajta.)
- 1 dl víz
- 20 dkg cukor
- 2 dl zsíros habtejszín
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítése:
A citromokat forró víz alatt alaposan megmossuk, hogy eltávolítsuk róluk a szennyeződéseket és esetleges viaszos bevonatot. Nagyon vékonyan lereszeljük a héjukat, ügyelve arra, hogy a fehér, kesernyés rész ne kerüljön bele.
A reszelt citromhéjat jól zárható üvegbe tesszük, és felöntjük a vodkával. (Akár közvetlenül a fél literes vodkás üvegbe is tehetjük a héjat.) Azonnal gyönyörű zöld színt kap az ital. Az üveget lezárjuk, és hűtőben érleljük 1-2 napig. Időnként felrázzuk, hogy az ízek jobban kioldódjanak.
Két nap elteltével a vodkát mull lapokkal bélelt szűrőn átszűrjük, hogy eltávolítsuk belőle a citromhéjat. Közben a vízből és cukorból szirupot főzünk: a keveréket addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot szobahőmérsékletűre hűlni.
A lehűtött szirupot a leszűrt alkoholos részhez adjuk, majd beleöntjük a tejszínt, és vaníliával ízesítjük. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk. Az elkészült likőrt üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűtőben tároljuk.
Ez a frissítő, krémes citromos ital remekül illik desszertek mellé vagy önállóan fogyasztva is különleges élményt nyújt!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »