Baileys házilag recept

Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 3 dl rum (vagy ír whisky)
- 1 dl kávé
- 1 ek mandula likőr
- 1 tubus sűrített tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 g cappuccino por (csokoládés )
Elkészítése:
A frissen lefőzött kávét egy tálban elkeverjük a cappuccino porral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a habtejszínt egy nagyobb tálba öntjük, és hozzáadjuk a választott alkoholt, a mandulalikőrt , a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük, hogy a hozzávalók teljesen összeolvadjanak. Amikor a kávé kihűlt, lassan hozzáöntjük a tejszínes alaphoz, és ismét jól összekeverjük.
Fontos lépés következik: megkóstoljuk! Ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, egy kis porcukorral ízlés szerint javíthatunk rajta, majd alaposan elkeverjük, hogy teljesen feloldódjon.
Az elkészült krémes italt kisebb, jól zárható üvegekbe töltjük. Ügyeljünk arra, hogy az üvegek tiszták és szárazak legyenek.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk, ahol az ital jól lehűl és összeérnek az ízek. Tálaláskor poharakba öntjük, és akár jégkockával is kínálhatjuk.
Ez az édes, krémes likőr tökéletes kiegészítője lehet egy ünnepi desszertnek, vagy önmagában is remek választás egy kellemes beszélgetés mellé!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »