Baileys házilag recept
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 3 dl rum (vagy ír whisky)
- 1 dl kávé
- 1 ek mandula likőr
- 1 tubus sűrített tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 g cappuccino por (csokoládés )
Elkészítése:
A frissen lefőzött kávét egy tálban elkeverjük a cappuccino porral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a habtejszínt egy nagyobb tálba öntjük, és hozzáadjuk a választott alkoholt, a mandulalikőrt , a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük, hogy a hozzávalók teljesen összeolvadjanak. Amikor a kávé kihűlt, lassan hozzáöntjük a tejszínes alaphoz, és ismét jól összekeverjük.
Fontos lépés következik: megkóstoljuk! Ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, egy kis porcukorral ízlés szerint javíthatunk rajta, majd alaposan elkeverjük, hogy teljesen feloldódjon.
Az elkészült krémes italt kisebb, jól zárható üvegekbe töltjük. Ügyeljünk arra, hogy az üvegek tiszták és szárazak legyenek.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk, ahol az ital jól lehűl és összeérnek az ízek. Tálaláskor poharakba öntjük, és akár jégkockával is kínálhatjuk.
Ez az édes, krémes likőr tökéletes kiegészítője lehet egy ünnepi desszertnek, vagy önmagában is remek választás egy kellemes beszélgetés mellé!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









