Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baileys házilag recept

Baileys házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 dl habtejszín
    • 3 dl rum (vagy ír whisky)
    • 1 dl kávé
    • 1 ek mandula likőr
    • 1 tubus sűrített tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 g cappuccino por (csokoládés )

    Elkészítése:

    A frissen lefőzött kávét egy tálban elkeverjük a cappuccino porral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Közben a habtejszínt egy nagyobb tálba öntjük, és hozzáadjuk a választott alkoholt, a mandulalikőrt , a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük, hogy a hozzávalók teljesen összeolvadjanak. Amikor a kávé kihűlt, lassan hozzáöntjük a tejszínes alaphoz, és ismét jól összekeverjük.

    Fontos lépés következik: megkóstoljuk! Ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, egy kis porcukorral ízlés szerint javíthatunk rajta, majd alaposan elkeverjük, hogy teljesen feloldódjon.

    Az elkészült krémes italt kisebb, jól zárható üvegekbe töltjük. Ügyeljünk arra, hogy az üvegek tiszták és szárazak legyenek.

    Fogyasztásig hűtőben tároljuk, ahol az ital jól lehűl és összeérnek az ízek. Tálaláskor poharakba öntjük, és akár jégkockával is kínálhatjuk.

    Ez az édes, krémes likőr tökéletes kiegészítője lehet egy ünnepi desszertnek, vagy önmagában is remek választás egy kellemes beszélgetés mellé!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek