Baileys házilag recept
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 3 dl rum (vagy ír whisky)
- 1 dl kávé
- 1 ek mandula likőr
- 1 tubus sűrített tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 g cappuccino por (csokoládés )
Elkészítése:
A frissen lefőzött kávét egy tálban elkeverjük a cappuccino porral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a habtejszínt egy nagyobb tálba öntjük, és hozzáadjuk a választott alkoholt, a mandulalikőrt , a sűrített tejet és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük, hogy a hozzávalók teljesen összeolvadjanak. Amikor a kávé kihűlt, lassan hozzáöntjük a tejszínes alaphoz, és ismét jól összekeverjük.
Fontos lépés következik: megkóstoljuk! Ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, egy kis porcukorral ízlés szerint javíthatunk rajta, majd alaposan elkeverjük, hogy teljesen feloldódjon.
Az elkészült krémes italt kisebb, jól zárható üvegekbe töltjük. Ügyeljünk arra, hogy az üvegek tiszták és szárazak legyenek.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk, ahol az ital jól lehűl és összeérnek az ízek. Tálaláskor poharakba öntjük, és akár jégkockával is kínálhatjuk.
Ez az édes, krémes likőr tökéletes kiegészítője lehet egy ünnepi desszertnek, vagy önmagában is remek választás egy kellemes beszélgetés mellé!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









