Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz recept

Zöldséges, csicseriborsós kuszkusz
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
    • 1/4 kk aszafoetida (hing) üvegesre párolt hagmával helyettesítheted
    • 2 tk frissen reszelt gyömbér
    • 1 morzsolt kis szárított chili
    • 1 tk. kurkuma
    • 1 csipet fahéj
    • 4 sárgarépa
    • 3,5 dl víz
    • 45 dkg karfiol
    • 2 cukkini
    • 1 konzerv csicseriborsó (vagy előző este áztatott és frissen főzött)
    • 3 ek petrezselyem
    • 250g előfőzött kuszkusz
    • 2,5 dl forrásban lévő víz
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A sárgarépát pucold meg és vágd nagyobb darabokra, a karfiolt tisztítsd meg és szedd rózsáira, a cukkiniket vágd vastagabb darabokra, aprítsd fel a petrezselymet. A csicseriborsót alaposan mosd le folyóvíz alatt egy szűrőben.

    Hevítsd fel egy edényben a ghít, majd tedd bele az aszafoetidát. majd add hozzá a kurkumát, chilit, gyömbért, fahéjat és keverd együtt is , hogy kijöjjenek az ízek. Add hozzá a sárgarépát és öntsd fel a vízzel és fedő alatt forrald fel. Majd takarékon főzd 5 percig a répákat.

    Amikor kezdenek puhulni add hozzá a karfiolt és a cukkinit és kb. 10 percig főzd kis lángon. Majd keverd bele a csicseriborsót.és a petrezselymet és fedő nélkül főzd még kb. 5 percig, hogy minden megpuhuljon. A végén ízlés szerint sózhatod.

    A kuszkuszt helyezd egy tálba és öntsd le a forróvízzel és hagyd néhány percig állni, majd add hozzá a vajat és sózd meg ízlés szerint. Majd szedd ki tányérokra és a tetejére tegyél a csicseriborsós zöldségekből:)

    box style=”info”]A kuszkusz az észak afrikai konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga, de nem egy külön gabonafajta, hanem búzadarából és búzadaralisztből készítik. A búzadarás keverékből készítik az apró gyöngyöket és legtöbbször előfőzik, ezért lehet pillanatok alatt elkészíteni és főzést sem igazán igényel. Az előfőzött kuszkuszhoz, csak forró vizet kell adnod és ha néhány percig állni hagyni, már kész is van. Már csak a vajat kell hozzákeverni ahhoz, hogy igazán ízletes legyen.

    A kuszkuszhoz gyakran fogyasztanak fűszeres, csicseriborsós zöldséges fogásokat. A kuszkusz és a csicseriborsó együtt fogyasztva teljes értékű fehérjével látja el a szervezeted, minden szükséges aminosavat be tudsz így vinni.

    A kuszkusz, mivel búzából készül nem gluténmentes, ezért ha gluténmentes diétán vagy, akkor a kuszkusz helyett készítsd a receptet rizzsel vagy quinoaval.[/box]

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá