Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges bulgur buggyantott tojással recept

Zöldséges bulgur buggyantott tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg barna bulgur
    • 1 db sárgarépa
    • 10 dkg zöldborsó
    • 10 dkg kukorica
    • 2-3 ek olívaolaj
    • őrölt fehér bors
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A bulgurt és a kisebb darabokra felvágott sárgarépát tegyük bele enyhén sós, forrásban lévő vízbe, majd kezdjük el főzni.

    Amikor már félig megpuhultak, adjuk hozzá a zöldborsót, majd pár perc után a kukoricát is. Ezután főzzük puhára, roppanósra, majd szűrjük le.

    Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd öntsük rá az alaposan lecsepegtetett bulguros-zöldséges keveréket. Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd keverjük alaposan össze.

    Buggyantott tojás készítése:

    Egy másik edénybe forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.

    Ezután gyöngyöző vízbe főzzük 2-3 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.

    Tálaláskor szedjük a zöldséges bulgurt tányérra, majd helyezzük rá a buggyantott tojásokat és így kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá