Zöldséges bulgur buggyantott tojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg barna bulgur
  • 1 db sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg kukorica
  • 2-3 ek olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • 4 db tojás

Elkészítése:

A bulgurt és a kisebb darabokra felvágott sárgarépát tegyük bele enyhén sós, forrásban lévő vízbe, majd kezdjük el főzni.

Amikor már félig megpuhultak, adjuk hozzá a zöldborsót, majd pár perc után a kukoricát is. Ezután főzzük puhára, roppanósra, majd szűrjük le.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd öntsük rá az alaposan lecsepegtetett bulguros-zöldséges keveréket. Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd keverjük alaposan össze.

Buggyantott tojás készítése:

Egy másik edénybe forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.

Ezután gyöngyöző vízbe főzzük 2-3 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni.

Tálaláskor szedjük a zöldséges bulgurt tányérra, majd helyezzük rá a buggyantott tojásokat és így kínáljuk.