Zöldséges-baconös pizza recept

Hozzávalók:
- 1 cs kerek pizzatészta
- 30 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, sárgarépa)
- 5-6 szelet bacon
- 1,5 dl tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 6-8 db koktélparadicsom
- só
- őrölt színes bors
Elkészítése:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le és hűtsük ki teljesen.
A tejfölt keverjük össze a reszelt sajt felével, ízlés szerint sóval és őrölt színesborssal.
A pizzatésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, helyezzük rá egy nagyobb méretű tepsire.
Ezután kenjük meg a tejfölös-sajtos keverékkel, majd pakoljuk rá a lecsepegtetett zöldségeket, a félbe vágott koktélparadicsomot és tépkedjük rá a bacont.
Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe még 1-2 percre, hogy a sajt ráolvadjon.
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk a pizzát hűlni, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »