Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbab pörkölt recept

Zöldbab pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Nagy rajongója vagyok a zöldséges ételeknek, amit még az is tetéz, hogy nagyon gyorsan elkészülnek :)

    Sógornőm említette anno, milyen finom is a zöldbab, pörkölt alapokra helyezve. Hm, próba. Első alkalommal olyan jól sikeredett, hogy azóta is rendszeresen készítem, legnagyobbik fiam nagy örömére :)

    Hozzávalók:

    • 500 dkg zöldbab
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj vagy zsír
    • 1 vékony szelet füstölt szalonna
    • fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • 1 db paradicsom és paprika

    Tálaláshoz:

    • tejföl
    • főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (elhagyható)

     

    Elkészítése:

    Olajon zsírjára sütjük a kis szalonna kockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt sütjük a serpenyőben. A szokásos folytatásban pörkölt alapot készítünk, majd zöldbabot beletéve, együtt puhára pároljuk.

    Azért nem írtam pontos mennyiségeket, mert ízlésügyi kérdés egy általános pörkölt alap elkészítése. Ki mivel dobja még fel, de próbáljátok ki.

    Jól nyakon öntve tejföllel és keményre főtt tojás szeletekkel díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá