Töltött patisszon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 paradicsom
- só és bors
- 1 tk kapor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagyobb patisszon
- 4 ek étolaj
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A patisszon íves tetejét levágjuk, majd egy vékony pengéjű, hajlékony, éles késsel vékonyan lefaragjuk a kemény héját, majd egy evőkanállal kiszedjük a magokat, ezzel egy üreget készítünk benne.
A levágott tetőcskét szintén meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A megtisztított, felaprított vöröshagymát 1-2 ek olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, a patisszon kockákat és a zúzott vagy reszelt fokhagymát, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.
Ezután a fűszereket, a lehéjazott és felkockázott paradicsomot és a finomra vágott kaprot, a fűszerpaprikát is beletesszük, ha nagyon száraz egy pici vizet önthetünk rá és további 15-20 perc alatt sűrűre, készre főzzük a tölteléket. Félretesszük és időnként kevergetve félig kihűtjük, majd jól elkeverjük benne a tojást.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A patisszont tűzálló tálba tesszük, aláöntünk 2 ek étolajat és belekanalazzuk a húsos tölteléket. A tetejére ráreszeljük a sajtot, ízlés szerint borsot tekerünk rá, betesszük a sütőbe és légkeveréssel sütjük nagyjából 40 percig.
Miután megsült, kivesszük a serpenyőt és alufóliával 10-15 percig letakarva tartjuk, hogy az alatta keletkezett gőz véglegesre puhítsa a patisszont.
Ezután óvatosan tálra tesszük és mint egy tortát, szeletlehető.
Mialatt sült az étel, készítettem egy finom adag rizibizit és azzal, plusz hagymás paradicsomsalátával szervíroztam a családnak.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »