Töltött padlizsán recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 tasak rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db répa
- 10 dkg borsó
- 6 db gomba
- só, bors, olaj, vaj
- reszelt mozzarella sajt
Elkészítése:
A padlizsánokat ketté vágom, kikanalazom a magokat,majd kikenem vajjal és beleteszem a jénaiba. Megfőzöm a rizst sós vízben, a vöröshagymát apró darabokra vágom, megdinsztelem az apróra vágott gombát hozzáadom és megpárolom, ízesítem sóval, borssal. A répát megpucolom és apró kockákra vágom és a borsóval együtt ízesítem, megpárolom. Majd a rizst és a zöldségeket összekeverem, majd megtöltöm a padlizsán mélyedéseit és rászórom a tetejére, a padlizsánszeletek közé öntök egy kicsit és lefedem fóliával, majd beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 40-45 percig sütöm,a tetejét megpirítom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.