Töltött padlizsán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 tasak rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db répa
  • 10 dkg borsó
  • 6 db gomba
  • só, bors, olaj, vaj
  • reszelt mozzarella sajt

Elkészítése:
A padlizsánokat ketté vágom, kikanalazom a magokat,majd kikenem vajjal és beleteszem a jénaiba. Megfőzöm a rizst sós vízben, a vöröshagymát apró darabokra vágom, megdinsztelem az apróra vágott gombát hozzáadom és megpárolom, ízesítem sóval, borssal. A répát megpucolom és apró kockákra vágom és a borsóval együtt ízesítem, megpárolom. Majd a rizst és a zöldségeket összekeverem, majd megtöltöm a padlizsán mélyedéseit és rászórom a tetejére, a padlizsánszeletek közé öntök egy kicsit és lefedem fóliával, majd beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 40-45 percig sütöm,a tetejét megpirítom.