Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött cukkini recept

Töltött cukkini
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db közepes cukkini
    • 2-3 db lila újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 6-8 paradicsom
    • 1 csésze kukorica
    • 1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
    • 10 dkg edami sajt
    • őrölt bors
    • bazsalikom
    • 1 dl fehérbor
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A cukkiniket vágjuk félbe, majd kanállal vájjuk ki a magokat. Ezután sózzuk meg a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel itassuk fel a mélyedésben összegyűlt vizet.

    Az árpagyöngyöt enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd szűrjük le.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt lila újhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Keverjük alaposan össze, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet, és főzzük puhára. (mire a kukorica megfől, addigra a víz teljesen elpárolog)

    A puhára párolt hagymás-kukoricához először keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot.
    Ezután a cukkiniket töltsük meg az elkészült töltelékkel.

    Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük egymás mellé a megtöltött cukkini-csónakokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsit.

    Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá