Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonya és gomba recept

Töltött burgonya és gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g túró
    • 1 ek. mustár
    • 1 ek. majonéz
    • 2 ek.tejföl
    • fehérbors
    • sajt
    • hagyma, (vagy a köv. valamelyike: újhagyma, mindig hagyma, medvehagyma)
    • a gomba szárai kockázva és a kikapart belseje
    • kb 5 szem burgonya
    • 4-5 fej gomba

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a megmosott tisztított gomba szárát belevágjuk, majd a gomba közepét kikaparjuk óvatosan, hogy helyet csináljunk a túrónak.

    Besózzuk a gombát és fóliába helyezzük, majd betöltjük. Megmossuk a burgonyát és bevágjuk hosszába ill. keresztben is, megsózzuk és fólia csónakba helyezzük, mert így könnyebb tölteni.
    Kissé szétfeszítjük a bevágásokat de csak annyira, hogy ne szakadjon át a hája és szépen megtöltjük. A tetejére szórtam reszelt sajtot, egy kis színes borsot és szárított chili paprikát.

    Betettem a sütőbe (kb. 175°C) és a burgonyákat még lefedtem alufóliával is.
    (A burgonyát héjában meglehet előtte félig főzni, úgy hamarabb megsül)

    Sütés közben villával nem árt a felgyülemlett folyadékot elvezetni a sütnivalóink alól! A gomba előbb elkészül, így azokat kivehetjük burgonya társaik mellől. Mielőtt elkészülne a burgonya levesszük a fóliát és készre sütjük, azonban azelőtt, hogy kivennénk még tejfölt kanalazunk rá és sütjük pár percig.
    (Ha sótlan utólag még fűszerezhető!)

    Tipp:

    A 60 perc elkészítési idő az előfőzött burgonyára vonatkozik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá