Töltött burgonya és gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. majonéz
  • 2 ek.tejföl
  • fehérbors
  • sajt
  • hagyma, (vagy a köv. valamelyike: újhagyma, mindig hagyma, medvehagyma)
  • a gomba szárai kockázva és a kikapart belseje
  • kb 5 szem burgonya
  • 4-5 fej gomba

Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a megmosott tisztított gomba szárát belevágjuk, majd a gomba közepét kikaparjuk óvatosan, hogy helyet csináljunk a túrónak.

Besózzuk a gombát és fóliába helyezzük, majd betöltjük. Megmossuk a burgonyát és bevágjuk hosszába ill. keresztben is, megsózzuk és fólia csónakba helyezzük, mert így könnyebb tölteni.
Kissé szétfeszítjük a bevágásokat de csak annyira, hogy ne szakadjon át a hája és szépen megtöltjük. A tetejére szórtam reszelt sajtot, egy kis színes borsot és szárított chili paprikát.

Betettem a sütőbe (kb. 175°C) és a burgonyákat még lefedtem alufóliával is.
(A burgonyát héjában meglehet előtte félig főzni, úgy hamarabb megsül)

Sütés közben villával nem árt a felgyülemlett folyadékot elvezetni a sütnivalóink alól! A gomba előbb elkészül, így azokat kivehetjük burgonya társaik mellől. Mielőtt elkészülne a burgonya levesszük a fóliát és készre sütjük, azonban azelőtt, hogy kivennénk még tejfölt kanalazunk rá és sütjük pár percig.
(Ha sótlan utólag még fűszerezhető!)

Tipp:

A 60 perc elkészítési idő az előfőzött burgonyára vonatkozik!