Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis karfiol recept

Tepsis karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg)
  • 2,5  dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek + 1 tk  zsemlemorzsa
  • 1 tömlős krémsajt
  • bors
  • 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
  • néhány csepp citromlé
  • 2 ek parmezán

Tálaláshoz:

  • paprika
  • petrezselyemzöld
  • metélőhagyma

Elkészítése:

A karfiolt rózsákra szedjük és alaposan megmossuk. Pár csepp citromlét vízbe cseppentünk, beletesszük a karfiolt és roppanósra főzzük.

Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.

A tojást a tejföllel, a krémsajttal és 1 ek zsemlemorzsával elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

A roppanósra főtt karfiolt leszűrjük és a tepsibe sorakoztatjuk. Öntsük le a tejfölös öntettel és forró, 180 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 percet süssük.

Ha kész, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és 1-2 percre toljuk vissza a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon.

Hozzáadom a receptfüzethez

Szólj hozzá

Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek