Tepsis karfiol recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú karfiol ( 80-90 dkg)
- 2,5 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek + 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tömlős krémsajt
- só
- bors
- 1 tk vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
- néhány csepp citromlé
- 2 ek parmezán
Tálaláshoz:
- paprika
- petrezselyemzöld
- metélőhagyma
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük és alaposan megmossuk. Pár csepp citromlét vízbe cseppentünk, beletesszük a karfiolt és roppanósra főzzük.
Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojást a tejföllel, a krémsajttal és 1 ek zsemlemorzsával elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A roppanósra főtt karfiolt leszűrjük és a tepsibe sorakoztatjuk. Öntsük le a tejfölös öntettel és forró, 180 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 percet süssük.
Ha kész, szórjuk meg reszelt parmezánnal, és 1-2 percre toljuk vissza a sütőbe, hogy kissé ráolvadjon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.