Tepsis burgonya recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 dl étolaj
- só
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd egy nagy tepsibe (30*40 cm) tesszük.
Étolajjal permetezzük, megforgatva, hogy mindenhol érje.
Előmelegített 200 C fokos sütőben egyszer-kétszer átforgatva, kb 30 perc alatt készre sütjük és utólag sózzuk.
Tipp:
A sütésre való krumplik közül a sárga a legízletesebb, de bármelyik megfelelő lehet.
A sütés utolsó harmadában kis olajpermettel is olajozhatunk, hogy egyenletesen süljön a krumpli. Olajszegény krumplisütés legmegfelelőbb sütési módja, így spórolhatunk az étolajjal!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.