Tejszínes laskagomba pörkölt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg laskagomba
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- csipet kakukkfű
- 1 ek ételsűrítő por
- 40 dkg trikolor olasz tészta
Elkészítése:
A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk , beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.
Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt és készre főzzük.Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.
Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük 6 perc alatt aldentére és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza. Forrón tálaljuk a gombával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.