Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes laskagomba pörkölt recept

Tejszínes laskagomba pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg laskagomba
    • 1 tk só
    • 1 tk fűszerpaprika
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • 1 db vöröshagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • csipet kakukkfű
    • 1 ek ételsűrítő por
    • 40 dkg  trikolor olasz tészta

    Elkészítése:

    A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

    Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk , beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.

    Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt és készre főzzük.Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.

    Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.

    A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük 6 perc alatt aldentére és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza. Forrón tálaljuk a gombával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá