Tejszínes laskagomba pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 tk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • csipet kakukkfű
  • 1 ek ételsűrítő por
  • 40 dkg  trikolor olasz tészta

Elkészítése:

A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk , beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.

Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt és készre főzzük.Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.

Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük 6 perc alatt aldentére és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza. Forrón tálaljuk a gombával.