Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös gombapaprikás, galuskával recept

Tejfölös gombapaprikás, galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg gomba
    • kevés olaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • fehér bors
    • babérlevél
    • bazsalikom ízlés szerint
    • 1 közepes paradicsom és paprika
    • őrölt piros paprika
    • 2 kanál tejföl
    • 1 kanál liszt a habaráshoz

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél kg liszt

    Elkészítése:

    Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.

    Tipp:

    Még finomabb, ha különböző fajta gombából készül, de ha nincs, jó a bolti üveges is.Én szoktam úgy is készíteni, hogy felcsíkozott csirkemellet teszek fel a hagymára párolni, s azután jöhet a többi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá