Tejfölös gombapaprikás, galuskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba
  • kevés olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fehér bors
  • babérlevél
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 közepes paradicsom és paprika
  • őrölt piros paprika
  • 2 kanál tejföl
  • 1 kanál liszt a habaráshoz

A galuskához:

  • 1 tojás
  • fél kg liszt

Elkészítése:

Az összeaprított gombát kevés olajon megdinsztelt vöröshagymára rakjuk, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk. A galuskához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, adagolva hozzá kevés hideg vizet, s forró vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk.

Tipp:

Még finomabb, ha különböző fajta gombából készül, de ha nincs, jó a bolti üveges is.Én szoktam úgy is készíteni, hogy felcsíkozott csirkemellet teszek fel a hagymára párolni, s azután jöhet a többi.