Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szegedi derelye recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kapor
    • 2 dl tejföl
    • 8-10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Tésztát gyúrunk a hozzávalókból. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük.A vékonyra kinyújtott tésztát úgy töltjük meg, mintha derelye lenne. Sós vízben kifőzzük. A lecsurgatott derelyéket meglocsoljuk a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá