Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótgombóc recept

Spenótgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg friss spenót
      (télen mirelit spenót kiolvasztva, jól lecsöpögtetve)
    • 1 szikkadt zsemle
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott mk só
    • csipet bors
    • 1 l csontleves (készülhet leveskockából is)
    • 1- 2 teáskanál zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai robotgéppel felaprítjuk. A tojást tálba tesszük, villával lazán elkeverjük a sóval, borssal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

    Kinyomkodjuk a zsemlét, jól áttörjük, belekeverjük a tojásba, hozzáadjuk a spenótot, és összegyúrjuk. Ha laza, zsemlemorzsát adjunk hozzá.

    A csontlevest felforraljuk, belerakosgatjuk a vizes kézzel megformázott, ping-pong labda méretű gombócokat. Ha mind benne van a lábasban, mérsékeljük a hőmérsékletet annyira, hogy éppen gyöngyözzön a lé. 10 perc főzés után leszűrjük a gombócokat.

    Tipp:

    Köretként tokányhoz, vagy mártásos sültekhez adhatjuk. Önálló fogásként sajtmártással, reszelt sajttal egyszerű, könnyű vacsora.

    A spenótgombóc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 68 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá