Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe, a spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai robotgéppel felaprítjuk. A tojást tálba tesszük, villával lazán elkeverjük a sóval, borssal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Kinyomkodjuk a zsemlét, jól áttörjük, belekeverjük a tojásba, hozzáadjuk a spenótot, és összegyúrjuk. Ha laza, zsemlemorzsát adjunk hozzá.
A csontlevest felforraljuk, belerakosgatjuk a vizes kézzel megformázott, ping-pong labda méretű gombócokat. Ha mind benne van a lábasban, mérsékeljük a hőmérsékletet annyira, hogy éppen gyöngyözzön a lé. 10 perc főzés után leszűrjük a gombócokat.
Köretként tokányhoz, vagy mártásos sültekhez adhatjuk. Önálló fogásként sajtmártással, reszelt sajttal egyszerű, könnyű vacsora.