Répás-újhagymás cukkini lepénykék recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge cukkini
- 3 közepes szál sárgarépa
- 2 nagyobb szál újhagyma
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 jó púpos ek liszt
- 1+1 csapott kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 2 nagy csipet őrölt bors
- kb. 0,5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
Először a megtisztított cukkini két végét levágjuk. Mivel zsenge, nem szükséges meghámozni. A reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük egy csapott kávéskanál sóval. Jól összeforgatjuk és félre tesszük.
A répát és az újhagymát megtisztítjuk, előbbit a cukkinihoz hasonlóan lereszeljük, utóbbit pedig vékony karikára vágjuk. (Itt a fehér és a világoszöld részt használjuk fel.)
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk és hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát.
Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Jól összeforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
A masszából egy púpos evőkanálnyit a serpenyőbe rakunk és elsimítjuk.
Szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk fokhagymás joghurtos mártogatós kíséretében.
Tipp:
Bár a kertben még csak virágzik a cukkini, már lehet kapni egész jó áron a zöldségesnél. Vettem is pár zsenge darabot. Az egyikből ezt a finomságot készítettem. Bár nem túl nagy adag, épp két felnőtté, de az biztos, hogy saját termésből majd máskor is asztalra kerül, mert nagy sikert aratott.