Répás-újhagymás cukkini lepénykék

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 3 közepes szál sárgarépa
  • 2 nagyobb szál újhagyma
  • 2 nagyobb tojás
  • 3 jó púpos ek liszt
  • 1+1 csapott kk só
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • kb. 0,5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

Először a megtisztított cukkini két végét levágjuk. Mivel zsenge, nem szükséges meghámozni. A reszelő nagy lyukán lereszeljük és meghintjük egy csapott kávéskanál sóval. Jól összeforgatjuk és félre tesszük.

A répát és az újhagymát megtisztítjuk, előbbit a cukkinihoz hasonlóan lereszeljük, utóbbit pedig vékony karikára vágjuk. (Itt a fehér és a világoszöld részt használjuk fel.)

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk és hozzáadjuk a sárgarépát, a hagymát.

Beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel.

Jól összeforgatjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat forrósítunk.

A masszából egy púpos evőkanálnyit a serpenyőbe rakunk és elsimítjuk.

Szép barnára sütjük mindkét oldalukat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Melegen kínáljuk fokhagymás joghurtos mártogatós kíséretében.

Tipp:

Bár a kertben még csak virágzik a cukkini, már lehet kapni egész jó áron a zöldségesnél. Vettem is pár zsenge darabot. Az egyikből ezt a finomságot készítettem. Bár nem túl nagy adag, épp két felnőtté, de az biztos, hogy saját termésből majd máskor is asztalra kerül, mert nagy sikert aratott.