Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott zeller sajtkrémes mártogatóssal recept

Rántott zeller sajtkrémes mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb zeller (ha lehet, hosszúkásabb)
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Mártogatós:

    • 1 tömlős sajt (100 g) vagy maci sajt
    • 1 kicsi tejföl
    • bors

    Elkészítése:

    A megpucolt zellert megmossuk és vékonyra, kb. 2 mm-es karikákra vágjuk.

    A tojást a sóval felverjük, és a szokásos módon bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a szeleteket. Forró olajban közepes lángon világosbarnára sütjük.

    Jól megsózva tálaljuk.

    Mártogatós készítése:

    A tömlős sajtot tálba nyomjuk, kevés tejföllel jól kikeverjük egy villa (vagy botmixer) segítségével. Sózzuk, borsozzuk, majd a többi tejföllel is elkeverjük. Behűtve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá