Rántott zeller sajtkrémes mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kisebb zeller (ha lehet, hosszúkásabb)
  • 2 kisebb tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Mártogatós:

  • 1 tömlős sajt (100 g) vagy maci sajt
  • 1 kicsi tejföl
  • bors

Elkészítése:

A megpucolt zellert megmossuk és vékonyra, kb. 2 mm-es karikákra vágjuk.

A tojást a sóval felverjük, és a szokásos módon bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a szeleteket. Forró olajban közepes lángon világosbarnára sütjük.

Jól megsózva tálaljuk.

Mártogatós készítése:

A tömlős sajtot tálba nyomjuk, kevés tejföllel jól kikeverjük egy villa (vagy botmixer) segítségével. Sózzuk, borsozzuk, majd a többi tejföllel is elkeverjük. Behűtve kínáljuk.