Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott zeller recept

Rántott zeller
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes zeller gumó
    • 4 evőkanál kukoricaliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • só, bors
    • 1 nagyobb kígyóuborka
    • 1 teáskanál 10 %-os ecet
    • 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
    • 2 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 dl olaj

    Elkészítése:

    A zellert fél centis karikákra vágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, majd állni hagyjuk.

    Az uborkát hámozás után legyaluljuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma présen átnyomjuk és hozzáadjuk az uborkához, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt.

    A zellert szokásos módon bepanírozzuk: először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Forró zsiradékban megsütjük.

    Az uborkának a levét kinyomkodjuk és megszórjuk cukorral, borssal, meglocsoljuk ecettel, majd a kikevert tejföllel összekeverjük.

    A zellert a salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá