Rántott zeller recept

Hozzávalók:
- 1 közepes zeller gumó
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 teáskanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A zellert fél centis karikákra vágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, majd állni hagyjuk.
Az uborkát hámozás után legyaluljuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma présen átnyomjuk és hozzáadjuk az uborkához, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
A zellert szokásos módon bepanírozzuk: először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró zsiradékban megsütjük.
Az uborkának a levét kinyomkodjuk és megszórjuk cukorral, borssal, meglocsoljuk ecettel, majd a kikevert tejföllel összekeverjük.
A zellert a salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »