Rántott zeller recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zeller gumó
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 teáskanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A zellert fél centis karikákra vágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, majd állni hagyjuk.
Az uborkát hámozás után legyaluljuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma présen átnyomjuk és hozzáadjuk az uborkához, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
A zellert szokásos módon bepanírozzuk: először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró zsiradékban megsütjük.
Az uborkának a levét kinyomkodjuk és megszórjuk cukorral, borssal, meglocsoljuk ecettel, majd a kikevert tejföllel összekeverjük.
A zellert a salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









