Rántott zeller recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 közepes zeller gumó
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 teáskanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A zellert fél centis karikákra vágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, majd állni hagyjuk.
Az uborkát hámozás után legyaluljuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma présen átnyomjuk és hozzáadjuk az uborkához, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
A zellert szokásos módon bepanírozzuk: először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró zsiradékban megsütjük.
Az uborkának a levét kinyomkodjuk és megszórjuk cukorral, borssal, meglocsoljuk ecettel, majd a kikevert tejföllel összekeverjük.
A zellert a salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.