Rántott zeller

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes zeller gumó
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 teáskanál 10 %-os ecet
  • 1 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl olaj

Elkészítése:

A zellert fél centis karikákra vágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, majd állni hagyjuk.

Az uborkát hámozás után legyaluljuk. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma présen átnyomjuk és hozzáadjuk az uborkához, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt.

A zellert szokásos módon bepanírozzuk: először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró zsiradékban megsütjük.

Az uborkának a levét kinyomkodjuk és megszórjuk cukorral, borssal, meglocsoljuk ecettel, majd a kikevert tejföllel összekeverjük.

A zellert a salátával tálaljuk.