Rántott tök francia salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg zsenge tök
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
- só ízlés szerint
Salátához:
- 50 dkg mirelit franciasaláta alap
- 3 csemege uborka
- 850 g tejföl
- 5 ek majonéz
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk és 1,5 cm-es karikákra vágjuk, a magját kivájjuk.
Sózzuk és 10 percig így hagyjuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róla a zsiradékot.
A saláta alapot megfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kockázott csemege uborkát, tejfölt, majonézt, sót ízlés szerint. Óvatosan összekeverjük.
A kész salátát a rántott tökkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »