Rántott tök francia salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge tök
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj
  • só ízlés szerint

Salátához:

  • 50 dkg mirelit franciasaláta alap
  • 3 csemege uborka
  • 850 g tejföl
  • 5 ek majonéz
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A tököt meghámozzuk és 1,5 cm-es karikákra vágjuk, a magját kivájjuk.

Sózzuk és 10 percig így hagyjuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róla a zsiradékot.

A saláta alapot megfőzzük, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kockázott csemege uborkát, tejfölt, majonézt, sót ízlés szerint. Óvatosan összekeverjük.

A kész salátát a rántott tökkel tálaljuk.