Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott sütőtök recept

Rántott sütőtök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb sonkatök hosszabb része
    • 1 kk só
    • 1 csésze liszt
    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 csésze zsemlemorzsa
    • Kb. 3 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított tököt kb. 3 mm vastagra felkarikázzuk. (Mivel elég kemény, a késsel érdemes óvatosan bánni.)

    Sütőtök karikákat meghámozzuk, sóval meghintjük és félretesszük. (Kevés levet ereszt.)

    Közben előkészítünk három tálat. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat kissé felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát adagoljuk.

    Egy tálba olajat forrósítunk.

    A tökkarikákat először megforgatjuk a lisztben, utána a tojásban, végül a morzsában.

    Forró olajban, közepes lángon szép pirosra sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Láttam a tévében egy reklámot, amiben azt mondják, hogy a magyarok mindent kirántanak. Nos, ezzel egyet kell, hogy értsek. Már régóta izgatta a fantáziámat, hogy ha a cukkini és a tök olyan finom ezen a módon elkészítve, akkor milyen lehet a sütőtök. Legutóbbi vásárlásunk alkalmával be is szereztünk egy sonkatököt. Ennek a keskenyebbik és hosszabb részét használtam fel. Kicsit féltem, hogy a kemény zöldség majd átsül-e kellőképpen puhára, de tökéletes lett. DE! a család fenntartásokkal fogadta. Volt, akinek nem jött be a kissé édes zöldség ebben a formában. De én nagyon szerettem.
    A kissé különlegesebb ételek kedvelőinek érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá