Rántott kelbimbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit kelbimbó
- 20 dkg rizs
- só ízlés szerint
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt plusz a forgatáshoz
- 1 dl tej
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A kelbimbót sós vízben félkeményre főzzük, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
Sűrű palacsintatésztát keverünk a lisztből és a tejből, majd a kelbimbókat lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk, hogy minden oldalát befedje és forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük róla a felesleges olajat
.
Közben a rizst dupla annyi vízbe, mint ami ellepi, megfőzzük. Ízlés szerint sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









