Rántott kelbimbó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit kelbimbó
- 20 dkg rizs
- só ízlés szerint
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt plusz a forgatáshoz
- 1 dl tej
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A kelbimbót sós vízben félkeményre főzzük, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
Sűrű palacsintatésztát keverünk a lisztből és a tejből, majd a kelbimbókat lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk, hogy minden oldalát befedje és forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük róla a felesleges olajat
.
Közben a rizst dupla annyi vízbe, mint ami ellepi, megfőzzük. Ízlés szerint sózzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.