Rántott karfiol sajtmártással recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Karfiolhoz:
- 1 nagy fej karfiol
- tojás
- liszt
- morzsa
- só
A sajtmártás:
- 2 dl tej
- 2 kanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Rántott karfiol:
A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam. Forró olajba szép aranybarnára sütöttem.
Sajtmártással és rizzsel tálaltam.
Sajtmártás:
A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem. A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtot
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.