Rántott karfiol ropogós bundában recept

Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze liszt
- 2 csésze kukoricapehely morzsásra törve
- olaj a sütéshez
- 1 mk só
- őrölt fekete bors
Előfőzéshez:
- kb. 0,5 l hideg víz
- 1 kk só / ételízesítő
Elkészítése:
Egy fazékba hideg vizet teszünk, megsózzuk. A karfiolt a tisztítást követően rózsáira szedjük, majd a forró, sós vízbe téve előfőzzük (kb. 5-10 perc).
Az előfőzést követően azonnal leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, így megállítjuk a főzési folyamatot.
Amint kellően lehűltek a karfiolrózsák, neki is állhatunk a panírozásnak. Tulajdonképpen minden a hagyományos módon zajlik (előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk a karfiolt), de a végén zsemlemorzsa helyett az összetört kukoricapelyhet használjuk, ettől lesz másabb, mint a megszokott, klasszikus rántott karfiol.
Mindenkinek sok sikert, és jó étvágyat kívánok :)
Tipp:
Természetesen lehet hozzá mártogatósokat kínálni, vagy készíteni mellé köretet, pl.zöldséges rizst, vagy petrezselymes burgonyát, krumplipürét ajánlok hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »