Rántott karfiol ropogós bundában recept
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 3-4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze liszt
- 2 csésze kukoricapehely morzsásra törve
- olaj a sütéshez
- 1 mk só
- őrölt fekete bors
Előfőzéshez:
- kb. 0,5 l hideg víz
- 1 kk só / ételízesítő
Elkészítése:
Egy fazékba hideg vizet teszünk, megsózzuk. A karfiolt a tisztítást követően rózsáira szedjük, majd a forró, sós vízbe téve előfőzzük (kb. 5-10 perc).
Az előfőzést követően azonnal leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, így megállítjuk a főzési folyamatot.
Amint kellően lehűltek a karfiolrózsák, neki is állhatunk a panírozásnak. Tulajdonképpen minden a hagyományos módon zajlik (előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk a karfiolt), de a végén zsemlemorzsa helyett az összetört kukoricapelyhet használjuk, ettől lesz másabb, mint a megszokott, klasszikus rántott karfiol.
Mindenkinek sok sikert, és jó étvágyat kívánok :)
Tipp:
Természetesen lehet hozzá mártogatósokat kínálni, vagy készíteni mellé köretet, pl.zöldséges rizst, vagy petrezselymes burgonyát, krumplipürét ajánlok hozzá.