Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott burgonya,rántott karfiol recept

Rántott burgonya,rántott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A burgonyához:

    • 4 db burgonya

    Karfiolhoz:

    • 40 dkg karfiolrózsa

    A bundához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár kefir
    • kb. 15 dkg liszt

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk. Papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, majd lisztbe, tojásos kefirbe, majd újból lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.

    A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük. Csak éppen beledobjuk a forró vízbe és már vesszük is ki. Megvárjuk amíg kihűl, majd a burgonyához hasonlóan “bundázzuk” és forró olajban kisütjük.

    Tartármártással és rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    A karfiol és a burgonya bundájához is elegendő a megadott mennyiség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá