Rántott burgonya,rántott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A burgonyához:

  • 4 db burgonya

Karfiolhoz:

  • 40 dkg karfiolrózsa

A bundához:

  • 3 db tojás
  • 1 kis pohár kefir
  • kb. 15 dkg liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk. Papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, majd lisztbe, tojásos kefirbe, majd újból lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.

A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük. Csak éppen beledobjuk a forró vízbe és már vesszük is ki. Megvárjuk amíg kihűl, majd a burgonyához hasonlóan “bundázzuk” és forró olajban kisütjük.

Tartármártással és rizzsel tálaljuk.

Tipp:

A karfiol és a burgonya bundájához is elegendő a megadott mennyiség.