Pankó morzsában sült karfiol francia salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol (kb 60 dkg)
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg pankó morzsa
- 4 evőkanál finomliszt
- só, bors, köménymag
A salátához:
- 1 doboz csemege kukorica
- 1 doboz zöldborsó bébi répával
- 1 nagyobb, savanykás alma kockára vágva
- 4 csemege uborka szintén kockára vágva
- 20 dkg vegán majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- fél citrom leve
- csipet só, bors
Elkészítése:
A karfiol rózsákat bő, sós, borsos, köménymagos vízben kb 3/4-ig megfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szintén megsózzuk, borsozzuk.
A szokásos módon bepanírozzuk lisztbe, felvert tojásba ,majd végül pankó morzsába a karfiol rózsákat és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepegni.
A salátához a hozzávalók (a konzerveket lecsepegtetve) egy tálába rakjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, a citromlével, ízesítjük sóval, borssal és salátára öntjük és jól összekeverjük.
Tipp:
Végre találtam az egyik üzletben pankó morzsát. Nagyon kíváncsi voltam, vajon milyen vele a rántott étel. Teljesen más textúra és ízvilága van, isteni ropogós lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










