Panírozott vajtök és csillagtök recept
Hozzávalók:
- 1 db patisszon
- 1 db kisebb vajtök
- só
Panírhoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Mártogatóshoz:
- 1 db tömlős krémsajt
- 3-4 ek tejföl
- só
- ízlés szerint snidling
Elkészítése:
A tököket meghámozom, majd tetszés szerinti darabokra szeletelem, majd sózom. Először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába hempergetem.
Forró olajban aranyszínűre sütöm. A kisült szeleteket papírtörlőn lecsepegtetem.
Elkészítem a mártogatóst hozzá. A krémsajtot elkeverem a tejföllel, majd tetszés szerint ízesítem sóval, borssal, és aprított snidlinggel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









