Omlett brie sajttal, rókagomba-raguval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Fél dl zsíros főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- Só, bors
- 4 dkg brie sajt
A raguhoz:
- 5 dkg rókagomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 dkg vaj
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
A díszítéshez:
- koktélparadicsom, 1 nagy marék rukkola, vagy más, apró leveles saláta
- Néhány szelet friss, pirított bagett
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, ha nagyobb darabok, kettévágjuk. Az olívaolajat felhevítjük a vajjal, rádobjuk. 2 perc után hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a kakukkfüvet. Kissé sózzuk, borsozzuk, ha nem marad semmi szaftja, kevés vizet adhatunk hozzá, félretesszük, melegen tartjuk.
A tojásokat kikeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, alacsonyra vesszük a lángot. Ráöntjük a tojást, addig sütjük, míg a teteje kocsonyás lesz. Ekkor rátesszük a felszeletelt sajtot, ráhajtjuk az omlett másik felét. 2 perc után megfordítjuk, majd újabb egy perc után tányérra csúsztatjuk.
Az omlettre halmozzuk a gombaragut, mellé teszünk egy marék salátát, kevés koktélparadicsomot, friss, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »