Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás rántott karfiol recept

Medvehagymás rántott karfiol
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt
    • zsemlemorzsa
    • medvehagyma

    Sonkamártáshoz:

    • 10 dkg sonka
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek margarin
    • 2 ek finomliszt
    • 4 dl tejföl

    Elkészítése:
    A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.

    A felvert tojásba beleaprítjuk a medvehagymát.

    A kihűlt és lecsepegtetett karfiolt beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.

    A sonkamártáshoz lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, majd összekeverjük a liszttel, felengedjük tejföllel. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, végül mindezt összekeverjük 2 tojássárgájával és az egészet sűrűre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá