Medvehagymás rántott karfiol

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 4 tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • medvehagyma

Sonkamártáshoz:

  • 10 dkg sonka
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek margarin
  • 2 ek finomliszt
  • 4 dl tejföl

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.

A felvert tojásba beleaprítjuk a medvehagymát.

A kihűlt és lecsepegtetett karfiolt beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.

A sonkamártáshoz lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, majd összekeverjük a liszttel, felengedjük tejföllel. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, végül mindezt összekeverjük 2 tojássárgájával és az egészet sűrűre főzzük.