Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricás lepénykék recept

Kukoricás lepénykék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 nagy tk só
    • 1 csipet bors
    • 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
    • 1 nagy csokor petrezselyemlevél
    • 1 nagy fej lila hagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,6 dl tej
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt beledobjuk a lisztbe.

    Leszemezzük a kukoricacsöveket. (Lecsöpögtetjük az átmosott konzerv kukoricát.) A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.

    Egy serpenyőben felforrósítsunk pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és elsimítjuk lepényformára. Mindkét oldalát pár percig sütjük.

    Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

    Tipp:

    Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság, ami nem csak a csemegekukorica szezonjában süthető. Idényen kívül a fő alkotóelemet helyettesíthetjük konzerv vagy fagyasztott társával is. Kínálhatjuk friss zöldségekkel, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején is isteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá