Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis-virslis töltött cukkini recept

Krumplis-virslis töltött cukkini
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 cukkini
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 közepes burgonya
    • 1 paradicsom
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 20 dkg virsli
    • 2 ek graham-liszt
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • petrezselyem ízlés szerint

    Tetejére:

    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, a magokat egy kiskanállal kiszedjük.

    Alufóliával fedett tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig elősütjük. Érdemes rácsra tenni, vagy egy kis vizet önteni az aljára.

    2 tojást sós vízben megfőzünk. A krumplikat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy jénai tálba tesszük. Az aljára egy kis vizet öntünk, és megpároljuk a sütőben. (De sós vízben főtt krumpli is tökéletes hozzá.)

    A virslit karikára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk a hagymával.
    Ha a krumpli puha, összetörjük villával, hozzákeverjük a maradék nyers tojást, a lisztet, sót, borsot, petrezselymet, majd a virslis hagymát is.

    A cukkinit megtöltjük a krumplis masszával, a tetejére karikára vágott tojást, paradicsomot és sajtot teszünk.

    Fólia alatt előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük.

    A krumplis-virslis töltött cukkini kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 99 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá