Krumplis-virslis töltött cukkini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krumplis-virslis töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 főtt tojás
  • 1 tojás
  • 8 közepes burgonya
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg virsli
  • 2 ek graham-liszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Tetejére:

  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, a magokat egy kiskanállal kiszedjük.

Alufóliával fedett tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig elősütjük. Érdemes rácsra tenni, vagy egy kis vizet önteni az aljára.

2 tojást sós vízben megfőzünk. A krumplikat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy jénai tálba tesszük. Az aljára egy kis vizet öntünk, és megpároljuk a sütőben. (De sós vízben főtt krumpli is tökéletes hozzá.)

A virslit karikára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk a hagymával.
Ha a krumpli puha, összetörjük villával, hozzákeverjük a maradék nyers tojást, a lisztet, sót, borsot, petrezselymet, majd a virslis hagymát is.

A cukkinit megtöltjük a krumplis masszával, a tetejére karikára vágott tojást, paradicsomot és sajtot teszünk.

Fólia alatt előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük.