Kolbászos túrókrémmel töltött gombafejek recept

Hozzávalók:
- 9 db közepes fej gomba
- 12,5 dkg túró
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 3 dkg száraz kolbász
- 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
- 1 kis marék reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük, majd az üres kalapokat egy kisebb, vékonyan kiolajozott jénai tálba vagy tepsibe rakjuk és meghintjük sóval. A kolbászt egész apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, majd sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tömlős sajttal, a morzsolt petrezselyemlevéllel, és beleforgatjuk a kolbászdarabokat. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a kolbászos túrókrémmel a kalapokat. Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Melegen rizzsel vagy krumplipürével, esetleg friss salátával kínáljuk.
Tipp:
Nagyon kedvelem a töltött gombát, főleg a túróval töltött változatot, amit szeretek mindenfélével ízesíteni. Ebbe most apróra vágott kolbászdarabok kerültek. Nagyon könnyű fogás lett, amihez egy kis salátafélét készítettem paradicsomból, paprikából és uborkából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »