Kolbászos túrókrémmel töltött gombafejek recept

Hozzávalók:
- 9 db közepes fej gomba
- 12,5 dkg túró
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 3 dkg száraz kolbász
- 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
- 1 kis marék reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük, majd az üres kalapokat egy kisebb, vékonyan kiolajozott jénai tálba vagy tepsibe rakjuk és meghintjük sóval. A kolbászt egész apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, majd sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tömlős sajttal, a morzsolt petrezselyemlevéllel, és beleforgatjuk a kolbászdarabokat. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a kolbászos túrókrémmel a kalapokat. Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Melegen rizzsel vagy krumplipürével, esetleg friss salátával kínáljuk.
Tipp:
Nagyon kedvelem a töltött gombát, főleg a túróval töltött változatot, amit szeretek mindenfélével ízesíteni. Ebbe most apróra vágott kolbászdarabok kerültek. Nagyon könnyű fogás lett, amihez egy kis salátafélét készítettem paradicsomból, paprikából és uborkából.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »