Kolbászos túrókrémmel töltött gombafejek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 9 db közepes fej gomba
  • 12,5 dkg túró
  • 1 zöldfűszeres tömlős sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 3 dkg száraz kolbász
  • 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
  • 1 kis marék reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük, majd az üres kalapokat egy kisebb, vékonyan kiolajozott jénai tálba vagy tepsibe rakjuk és meghintjük sóval. A kolbászt egész apró darabokra vágjuk.

A túrót egy villával jól áttörjük, majd sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tömlős sajttal, a morzsolt petrezselyemlevéllel, és beleforgatjuk a kolbászdarabokat. Egy kiskanál segítségével megtöltjük a kolbászos túrókrémmel a kalapokat. Megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

Melegen rizzsel vagy krumplipürével, esetleg friss salátával kínáljuk.

Tipp:

Nagyon kedvelem a töltött gombát, főleg a túróval töltött változatot, amit szeretek mindenfélével ízesíteni. Ebbe most apróra vágott kolbászdarabok kerültek. Nagyon könnyű fogás lett, amihez egy kis salátafélét készítettem paradicsomból, paprikából és uborkából.